Basgitaren

Muziekhandel Klein heeft een geselecteerd aanbod basgitaren, geschikt voor een beginner tot een professioneel basgitarist.

basgitaren breed

 

Wat is een basgitaar?

De basgitaar is een instrument met snaren, doorgaans is de basgitaar viersnarig. De gitaar wordt in vele vormen van moderne niet klassieke muziek gebruikt.
De meeste basgitaren zijn elektrische, semi akoestisch of akoestische gitaren. Door de kleine klankkast is de akoestische gitaar zonder een versterking niet echt goed te beluisteren.
Het ontstaan van de basgitaar werd ontwikkeld in de jaren dertig. De achterliggende gedachte voor deze gitaar was om een bas te creëren die makkelijk mee te nemen was.

De traditionele basgitaar

Een traditionele basgitaar met vier snaren is standaard in E-A-D-G gestemd, net als de contrabas waarop de basgitaar is gebaseerd. Ook de "Drop-D" stemming komt voor, waarbij de E-snaar omlaag is gestemd naar een D.

Het gebruiken van een basgitaar

De basgitaar is net als de elektrische gitaar een instrument die nog niet heel lang bestaat.
Muziekhandel Klein heeft een geselecteerd aanbod basgitaren, geschikt voor een beginner tot een professioneel basgitarist.

Akoestische basgitaren kunnen ook versterkt gebruikt worden mits de klankkast groot genoeg is. De meeste akoestische instrumenten zijn wel uitgerust met een versterkingselement. Voor de elektrische basgitaar is versterking noodzakelijk. Het instrument geeft zelf nauwelijks volume.

Keuze basgitaar

Wanneer je een basgitaar gaat uitkiezen is het belangrijk om te kiezen tussen 3 hoofdsoorten. Om een keus te maken moet je bedenken wat je met de gitaar wilt spelen en welke geluidsterkte nodig is. Hierboven heb je kunnen lezen wat de keuzes zijn van de drie belangrijkste basgitaarsoorten.

Bekijk bij muziekhandel klein ons aanbod en laat je adviseren door ons deskundig personeel

Adres
 
Hoofdstraat 144
7921 AR Zuidwolde
 
Muzieklessen Hoogeveen

Muziekhandel Klein

Vragen over deze gitaar?

Telefoon

0528 - 37 33 83
info@muziekhandelklein.info 

 

Muziekhandel Klein, groot in muziek.

Like ons op Facebook  Volg ons op Twitter
Kom eens langs en ervaar onze passie voor muziek!

 

Maandag13.00-18.00
Dinsdag
08:30-18.00
Woensdag 
08.30-18.00
Donderdag 

08.30-18.00

Vrijdag 10 januari
10.00-21:00
Zaterdag
08:30-17:00
Zondag
Gesloten
Diverse Aanbiedingen! > Klik hier
Basgitaar Muziekhandel Klein
Muziekhandel Klein
hoekje