Onderhoud

Bij Muziekhandel Klein kunt u terecht voor al uw onderhoudsklussen, zoals reparaties. Welke reparaties kunnen wij voor u uitvoeren? Een kleine greep uit deze klussen:

Reparaties

Al het onderhoud, stemmen en het reviseren van piano's doen wij zelf. Andere reparaties worden gedaan door onze professionele monteurs. Heeft u een instrument dat gereviseerd of gerepareerd moet worden, bel dan met de winkel en vraag voor een prijsopgave.

Piano stemmen

Freek Klein is sinds jaar en dag gediplomeerd pianostemmer en besteedt veel tijd en aandacht aan het onderhoud en stemmen van zijn favoriete instrument: de piano.

Piano laten stemmen

Freek vertelt altijd graag over alle instrumenten waar hij dagelijks mee te maken heeft, maar pas als het over piano's gaat –en dan bij voorkeur de ‘antieke’ exemplaren die hij stemt en restaureert– dan begint hij te glimlachen en komen de verhalen los. Freek houdt van piano’s, dat is aan alles te merken. Bij het stemmen kan hij zijn zeer zuivere muzikale gehoor combineren met zijn grote kennis van het instrument en hij zorgt ervoor dat elke piano, hoe hopeloos ontstemd soms ook, al gauw weer optimaal klinkt. Voor het stemmen en onderhoud kunt u uw instrument dus met een gerust hart aan Freek toevertrouwen…

Tips

Als u een piano heeft of koopt moet u uw instrument altijd goed onderhouden. De grootste problemen hierbij zijn de verschillen in de luchtvochtigheid in uw huiskamer of andere ruimtes in uw huis. De beste luchtvochtigheid voor uw instrument ligt tussen de 50 en 60%. Als het te droog is in uw huis kunnen er problemen ontstaan met de stemvastheid van uw piano, de stempennen in de piano kunnen los gaan zitten. In het ergste geval kan zelfs het stemblok of de zangbodem scheuren. Dit geldt vooral voor oudere piano’s of vleugels. Maar ook het mechanische gedeelte van de piano is van hout gemaakt en kan dus door de verschillen in luchtvochtigheid mankementen gaan vertonen (de hamer gaat los zitten). Ook zal de piano dan vaker gestemd moeten worden doordat de zangbodem zal gaan werken door de instabiele luchtvochtigheid. Is het erg droog? Dan zal de toonhoogte zakken. En is het erg vochtig? Dan zal de toonhoogte stijgen.

Wat kunt u eraan doen als het te droog bij u in huis is?
Het eenvoudigste is het plaatsen van een grote vaas of weckfles onder in de piano, deze te vullen met zo’n twee liter water en hierin een opgerolde rechtopstaande krant te plaatsen. De krant functioneert als een soort lont en zal uw piano op een doeltreffende manier bevochtigen. Een andere methode is het plaatsen van een zogenaamde hydroceel-unit boven in de piano. Deze hydroceel moet u elke drie weken in water dompelen zodat deze vochtig blijft. Bij een vleugel is het raadzaam om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Deze bevochtigt uw huis tot 150 kubieke meter en zorgt ervoor dat in uw huis een stabiele lucht-vochtigheid heerst.

Bij normale omstandigheden adviseren wij u om uw piano twee keer per jaar te laten stemmen. Gebruikt u uw piano niet of nauwelijks dan raden wij u aan om uw piano toch één keer per jaar te laten stemmen. Anders zakt de piano namelijk in toonhoogte en op den duur in waarde. Dit geldt zeker voor oudere piano’s en vleugels.

Hoogglans piano’s en vleugels zijn altijd polyester gespoten en kunt u het makkelijkst met een vochtige doek reinigen. Pas wel op dat u de piano niet te statisch maakt, want dit trekt zeer veel stof aan. Wilt u uw piano goed poetsen, dan kunt u bij ons terecht voor een speciale polish. Voor houten meubels adviseren wij om teakolie te gebruiken. Dit haalt de oorspronkelijke kleur van de kast weer naar boven en uw piano lijkt als nieuw. Voor gepolitoerde piano’s of vleugels raden wij u aan om dit te laten doen door een echte vakman.

Adres
 
Hoofdstraat 144
7921 AR Zuidwolde
 
Muzieklessen Hoogeveen

Muziekhandel Klein

Doe hier een onderhoudsaanvraag

Contact

0528 - 37 33 83
info@muziekhandelklein.info

Muziekhandel Klein, groot in muziek.

Like ons op Facebook  
Kom eens langs en ervaar onze passie voor muziek!

Openingstijden

Maandag
13:00-18.00
Dinsdag
08:30-18.00
Woensdag 
08.30-18.00
Donderdag 
08.30-18.00
Vrijdag
08.30-20:00
Zaterdag
08:30-17:00
Zondag
Gesloten
Diverse Aanbiedingen! > Klik hier
Onderhoud Muziekhandel Klein
Muziekhandel Klein
hoekje